Tilgængelige udgaverLuk vinduet
« Globale nyheder
Luk vinduet

Historiker skriver bog om de danske mormoner

Torsdag den 30. august 2012 udkom en helt ny bog om de danske mormoner, som har fået titlen De danske mormoners historie, og er skrevet af historikeren Jesper Stenholm Paulsen.

De Danske Mormoners Historie af Jesper PaulsenBogen er et resultat af flere års forskning, researcharbejde og interviews både i Danmark og i USA og beskriver perioden fra 1840 og frem til i dag. Det er første gang i Danmarkshistorien, at en bog beskriver dette religiøse mindretals historie fra dets ankomst i 1850 og op til nutiden. Dette skyldes bl.a., at rigtig mange danske mormoner emigrerede til USA og især til staten Utah, hvor mormonkirkens hovedsæde ligger, og tog den danske mormonhistorie med sig, hvilket har besværliggjort processen med at finde oplysninger om de danske mormoner. Det er dog lykkedes for forfatteren, og det er der kommet en både spændende og interessant historisk skildring ud af.
 
Bogens 272 sider, der tager udgangspunkt i kampen om de religiøse paragraffer i juni-grundloven af 1849 og baptisternes kamp for religionsfrihed, beskriver, hvad religionsfriheden og til tider manglen på samme op igennem de forskellige årtier har betydet for de danske mormoner.
 
Men bogen er mere end det, for det er også en skildring af et stykke Danmarkshistorie i en periode på over 160 år, set gennem danske mormonske øjne, der bl.a. fortæller om ulovlig udvisning af danske mormoner for at have forkyndt deres religion, retten til at være dansk mormon og folkevalgt politiker i Folketinget og danske mormoner som modstandsmænd under 2. verdenskrig, der trodsede lovgivningen og bl.a. hjalp danske jøder med at flygte til Sverige.
 
Bogen beskriver ganske enkelt hidtil ukendte sider af den danske mormonhistorie og er således en vigtig bog i den danske historieskrivning.

Blogkategorier

Arkiver for blog

Om

Denne blog vedligeholdes og skrives af personalet i Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Helliges informationsafdeling. Informationen her er troværdig og akkurat, men bør ikke nødvendigvis forstås som værende officielle udtalelser fra Kirken. Bloggens formål er at give journalister, bloggere og offentligheden yderligere sammenhæng og information, som har med Kirken at gøre. Se presse-mormon.dk's forside for officielle nyheder og udtalelser.

Blogkategorier