Pressemeddelelse

Tabernakelkoret på Tempelpladsen bekendtgør 2020 Heritage Tour

        

Det verdenskendte Tabernakelkor og Orkestret på Tempelpladsen rejser uden for USA på deres kommende turné. De vil optræde i seks byer i de fire nordiske lande og i Storbritannien i løbet af 22 dage fra torsdag den 25. juni til torsdag den 16. juli 2020. Turneen vil bestå af koncerter i følgende koncertsale og byer:

27. juni: Konserthuset Stockholm i Stockholm i Sverige

30. juni: Finlandia Hall i Helsinki i Finland

2. juli: DR Koncerthuset i København

7. juli: (Koncertsal bekendtgøres senere) i Oslo i Norge

10. juli: St. David’s Hall (kun for indbudte) i Cardiff i Wales

11. juli: International Convention Centre Wales i Cardiff i Wales

14. juli: Usher Hall i Edinburgh i Skotland

    Koncerten i St. David’s Hall i Cardiff bliver en velgørenhedskoncert, hvor der kun er adgang for de indbudte. Oplysninger om billetter til de andre koncertsteder vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt.

Korets leder Ron Jarrett siger, at navnet på turneen er en henvisning til korets historie (som havde sine rødder blandt de første omvendte i Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige) med musikalske talenter fra Wales og andre områder, der bliver besøgt på den kommende turné. »Vi viderefører arven fra disse musikalske pionerer, der har påvirket hele verden til det bedste. Hvilken ære det vil være at dele den glæde og fred, som korets musik bringer, til nogle af de steder, hvor det hele begyndte.«

Tabernakelkorets første dirigent, John Parry, var en af tidlige walisiske omvendte til Kirken, som senere emigrerede til Salt Lake City i Utah. I 1849 ledte han 85 walisiske medlemmer i en sanggruppe og blev snart efter bedt af Kirkens præsident Brigham Young om at danne et officielt kor.

En anden senere dirigent for koret George Edward Percy Careless begyndte sin musikalske karriere i London i 1862 efter at være blevet færdig med sin studier på Royal Academy of Music. I 1865 henvendte Young sig til Careless og sagde: »Bror George, jeg har en mission til dig. Jeg beder dig om, at du skal lede musikken i Kirken. Jeg ønsker, at du tager Tabernakelkoret og Theatre Orchestra og lægger grundvolden for god musik.« Og det er akkurat, hvad han gjorde i sin tid som dirigent.

Tabernakelkoret rejste første gang til Europa på en syv uger lang koncertturné i 1955. Siden den første store europæiske turné har koret været på fem andre europæiske turneer. Det vestlige og centrale Europa i 1973, Nordeuropa i 1982, Østeuropa i 1991, Sydeuropa i 1998 og Centraleuropa i 2016. Det har ikke besøgt Wales eller Skotland siden den første europæiske turné i 1955. Koret besøgte sidst de fire nordiske lande på den kommende Heritage Tour for 37 år siden i 1982.

Siden den første turné uden for Utah i 1893 har koret rejst meget i og uden for USA. Foruden de tidligere europæiske turneer har koret optrådt over hele verden, fra Israel og Rusland til Japan og Australien. Dets rejser har også omfattet optrædener ved indsættelsen af syv amerikanske præsidenter. En gruppe på omkring 65 medlemmer af orkestret har rejst på turné med koret siden 2005.

Det 360 personer store kor, der hjemme ofte bliver akkompagneret af orkestret, der har over 200 medlemmer, kan også høres hver uge som en del af udsendelsen Musik og det talte ord. Dette 30 minutter lange program er verdens ældste, faste udsendelse og bliver på nuværende tidspunkt sendt på over 2000 radio-, TV-, kabel- og satellitstationer over hele verden.

Koret og orkestret udgiver aktivt musik med deres eget pladeselskab, der har udgivet over 90 CD’er, DVD’er, bøger og andre produkter, siden det blev stiftet i 2003. Korets aktuelle CD Let Us All Press On: Hymns of Praise and Inspiration var nummer et på Billboards liste over traditionelle klassiske album i 3 uger ved dens udgivelse, hvilket er 13. gang, at et album fra koret har opnået en sådan ære.

 

Se mere information ved at gå ind på www.thetabernaclechoir.org/tour. Flere medieressourcer findes på siden under About Us/Newsroom.

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.