Tilgængelige udgaverLuk vinduet
« Globale nyheder
Luk vinduet

On Faith-forum: Hvad ligger der forude for mormonerne?

Selv om præsidentvalget i USA i 2012 er ovre, fortsætter journalister med at ringe til Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Helliges Public Affairs-afdeling med spørgsmål: Hvad betød denne tid for mormonerne? Har det hjulpet med at gøre Kirken »mainstream«? Hvad er det næste, der vil ske?

I en ny artikel på den amerikanske avis Washington Posts forum om tro, On Faith, forklarer administrerendedirektør for Kirkens public affairs-afdeling Mike Otterson, at landets fokus på Kirken i løbet af valgkampagnen gjorde det muligt for troen at »blive mere synlig, mere velkendt,  mere accepteret - især blandt dem, som er med til at forme offentlighedens meninger.« Men »dette er en begyndelse, ikke en afslutning,« tilføjer han. Han fortsætter:

»Øget synlighed er ikke nødvendigvis det samme som øget forståelse. I virkeligheden er et præsidentvalg nokk det værste tidspunkt at forsøge at uddanne og informere på, fordi politik per definition ofte er splittende og skingrende. Mange mennesker er klar til at tro det værste, hvis det stemmer overens med deres politiske præferencer. Men med en politisk kampagnes hede og splid bag os, kan eftertænksomme mormoner se frem til muligheden for at have mere seriøse samtaler med andre om vores tro, og især om hvordan vores teologi påvirker den måde, vi lever. ... Der er en fornemmelse blandt mange medlemmer af Kirken, at fremtidens historikere ikke vil se tilbage på 2012 som enden på ›the Mormon Moment‹, men som begyndelsen på de amerikanske mormoners reelle fremkomst, med alle deres særpræg, som en del af det amerikanske religionslivs afvekslende mosaik.«

Læs hele indlægget på engelsk her.

Blogkategorier

Arkiver for blog

Om

Denne blog vedligeholdes og skrives af personalet i Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Helliges informationsafdeling. Informationen her er troværdig og akkurat, men bør ikke nødvendigvis forstås som værende officielle udtalelser fra Kirken. Bloggens formål er at give journalister, bloggere og offentligheden yderligere sammenhæng og information, som har med Kirken at gøre. Se presse-mormon.dk's forside for officielle nyheder og udtalelser.

Blogkategorier